Κόσμος

Νεκρός μετανάστης προσπαθώντας να περάσει τη Μάγχη

Έχασε τη ζωή του παρασυρόμενος από συρμό μεταφοράς οχημάτων τις πρώτες πρωινές ώρες στη σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλαί ένας νεαρός μετανάστης, όπως ανέφεραν οι γαλλικές Αρχές.

«Γύρω στις 02:00 στο σημείο της σήραγγας της Μάγχης, ένας μετανάστης παρασύρθηκε από συρμό μεταφοράς οχημάτων» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της νομαρχίας του Πα ντε Καλαί.

«Κατά την άφιξή τους τα συνεργεία διάσωσης διαπίστωσαν ότι ένας αφρικανός μετανάστης, πιθανόν από το Σουδάν ή την Ερυθραία, ήταν νεκρός» υποστήριξε, ενώ παράλληλα διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Eurotunnel, το δυστύχημα φαίνεται ότι σημειώθηκε σε στροφή κατά την έξοδο από τη σήραγγα, ενώ παράλληλα δεν επηρέασε την κυκλοφορία, σε αντίθεση με δυστυχήματα που έχουν συμβεί στο εσωτερικό της σήραγγας.

Όπως ανακοίνωσε το Eurotunnel, «εκφράζει τη λύπη του για το τραγικό συμβάν, το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε απόπειρα παράνομης διέλευσης της Μάγχης ενέχει μεγάλους κινδύνους».

Σύμφωνα με απολογισμό της νομαρχίας, σχεδόν 3.000 μετανάστες, κυρίως από την Ανατολική Αφρική, το Αφγανιστάν και τη Συρία, βρίσκονται στην ευρύτερη περιφέρεια του Καλαί ελπίζοντας να φτάσουν στη Βρετανία. Στον καταυλισμό του Γκραντ Σιντ, περίπου 40 χλμ. από το Καλαί, βρίσκονται σχεδόν 4.000 μετανάστες.

Φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή της υποθαλάσσιας σήραγγας της Μάγχης τοποθετήθηκαν φράγματα κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς και στον παρακαμπτήριο δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι του Καλαί, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός όσων επιχειρούν να εισέλθουν στη περιοχή (μεταξύ 100 και 200 κάθε νύχτα γύρω στα μέσα Αυγούστου) και οι παράνομες διελεύσεις μέσω των φορτηγών στα οποία κρύβονται.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, την Τρίτη μια ομάδα 100 έως 200 μεταναστών οπλισμένων με ρόπαλα για να αναγκάσουν τα φορτηγά να σταματήσουν προκειμένου να κρυφτούν σε αυτά, εισέβαλαν στον παρακαμπτήριο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Καλαί.

Σχόλια