default-image

Στο Μεξικό οι σοροί 8 τουριστών που σκοτώθηκαν στην Αίγυπτο

Κόσμος
Στο Μεξικό οι σοροί 8 τουριστών που σκοτώθηκαν στην Αίγυπτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέστρεψαν οι σοροί των οκτώ μεξικανών τουριστών που σκοτώθηκαν κατά λάθος σε αεροπορικό βομβαρδισμό των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων χθες στο Μεξικό όπου θα εξεταστούν από ιατροδικαστές.

Οι οκτώ μεξικανοί τουρίστες καθώς και τέσσερις Αιγύπτιοι που τους συνόδευαν, σκοτώθηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου περίπου 250 χλμ. νοτιοδυτικά του Καΐρου, σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή περιοχή για τους τουρίστες. Ακόμη, έξι Μεξικανοί που είχαν τραυματιστεί κατά την επίθεση επέστρεψαν στο Μεξικό την περασμένη εβδομάδα και νοσηλεύονται.

Το υπουργείο Εξωτερικών και οι δικαστικές αρχές ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους πως οι σοροί έφθασαν με εμπορική πτήση έπειτα από ενδιάμεσο σταθμό στο Άμστερνταμ και «θα εξεταστούν από ιατροδικαστές προτού παραδοθούν στις οικογένειές τους».

Η επίθεση αυτή προκάλεσε την οργή του Μεξικού, που απαίτησε την περασμένη εβδομάδα οικονομικές αποζημιώσεις από την Αίγυπτο για τα θύματα και τις οικογένειές τους, καθώς και τη διενέργεια εξαντλητικής έρευνας για αυτή την «αδικαιολόγητη» επίθεση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι δεσμεύτηκε την Τετάρτη ότι θα διεξαχθεί «εις βάθος και διαφανής έρευνα», όμως η γενική εισαγγελία απαγόρευσε στα μέσα ενημέρωσης τη δημοσίευση οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας για τα γεγονότα ή για την έρευνα, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις των επιζώντων της επίθεσης, η ομάδα των τουριστών βομβαρδίστηκε από αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Αιγύπτου «αμφισβητώντας» τις περιστάσεις υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα και τα αίτια της τραγωδίας, ανακοίνωσε πως ο στρατός έπληξε την ομάδα αυτή "κατά λάθος" καταδιώκοντας τζιχαντιστές "τρομοκράτες", όμως οι τουρίστες βρίσκονταν σε "απαγορευμένη ζώνη".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News