default-image

Δεσμεύσεις Τζινπίνγκ για οικονομία, εμπόριο, ασφάλεια

Κόσμος
Δεσμεύσεις Τζινπίνγκ για οικονομία, εμπόριο, ασφάλεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, από την Πέμπτη βρίσκεται στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο συναντήσεων μιας εβδομάδας με κορυφαία στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, ένα επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα και μία ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη

Στον πρώτο του σταθμό στο Σιάτλ, ο Σι επέλεξε να διαβεβαιώσει τις επιχειρήσεις και αξιωματούχους των ΗΠΑ για μία σειρά θεμάτων από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις έως τις κυβερνοεπιθέσεις, που έχουν προκαλέσει ένταση στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Η Κίνα δεν θα χρησιμοποιήσει το νόμισμά της προκειμένου να ενισχύσει τις εξαγωγές και δεν θα εμπλακεί ποτέ σε εμπορική κλοπή, υπογράμμισε ο κινέζος πρόεδρος.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν θα κάνει διακρίσεις εναντίον των ξένων επιχειρήσεων, θα επιταχύνει το άνοιγμα της αγοράς της και θα κάνει προσπάθειες για τη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αν η Κίνα και οι ΗΠΑ συνεργαστούν καλά, μπορούν να γίνουν βάση παγκόσμιας σταθερότητας. Αν μπουν σε σύγκρουση ή αντιπαράθεση, αυτό θα οδηγήσει σε καταστροφή και για τις δύο χώρες και για ολόκληρο τον κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Τζίνπινγκ.

Στην προσπάθειά του να αντικρούσει τις κατηγορίες πως η Κίνα βρίσκεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις που πλήττουν επιχειρήσεις και κυβερνητικές βάσεις δεδομένων στις ΗΠΑ, ο κ. Τζίνπινγκ υποστήριξε πως και η Κίνα έχει υπάρξει θύμα κυβερνοεπιθέσεων.

«Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί με οποιαδήποτε μορφή σε εμπορικές κλοπές ούτε θα ενθαρρύνει ή θα υποστηρίξει τέτοιες προσπάθειες από οποιονδήποτε», διαβεβαίωσε ο κινέζος πρόεδρος.

Νωρίτερα περίπου 100 άνθρωποι, που τάσσονται τόσο υπέρ όσο και κατά της επίσκεψης του Σι, πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο Westin όπου ο Σι εκφώνησε την ομιλία του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News