default-image

Τζιχαντιστής νεκρός από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ

Κόσμος
Τζιχαντιστής νεκρός από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αμερικανικό υπουργείο άμυνας σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι ένας τζιχαντιστής που είχε γεννηθεί στη Γαλλία και που ήταν ειδικός σε εκρηκτικά μιας ομάδας με διασυνδέσεις στην Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε τον Ιούλιο σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία από τον στρατιωτικό συνασπισμό στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ.

Ο Ντέιβιντ Ντράτζιον, που είχε ασπαστεί το Ισλάμ, ήταν μέλος της λεγόμενης «ομάδας Χορασάν», μιας φατρίας μαχητών που συνεργαζόταν με την Αλ Κάιντα στη Συρία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ, ο Ντράτζιον σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση κοντά στο Χαλέπι στις 5 Ιουλίου, αντίθετα με τις φήμες που τον ήθελαν νεκρό από πέρυσι.

Όπως συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Ντράτζιον ήταν ειδικός σε εκρηκτικά, εκπαίδευε άλλους μαχητές στη Συρία, και σχεδίαζε τις επιθέσεις σε Δυτικούς στόχους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι και ο στρατηγός Λόιντ Ώστιν, επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης στον αμερικανικό στρατό, περιέγραψαν τον Ντράτζιο ως εξόχως επικίνδυνο μέλος της ηγεσίας που οργάνωνε επιθέσεις στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Δύσης, στοχεύοντας μεταξύ άλλων και σε αεροπλάνα.

Ο Κουκ πρόσθεσε ότι σε άλλη αεροπορική επίθεση από τη συμμαχία των ΗΠΑ σκοτώθηκε ο Αμπού Μπακρ Αλ Τουρκμανί, ένας από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμπού Μπακρ Αλ Τουρκμανί, ήταν διοικητικός ηγέτης στο Ισλαμικό Κράτος και στενός συνεργάτης πολλών από τα υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης και σκοτώθηκε κοντά στην ιρακινή πόλη Ταλ Άφαρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News