default-image

Αίγυπτος: Εξάλειψαν βάσεις εξτρεμιστών στο Βόρειο Σινά

Κόσμος
Αίγυπτος: Εξάλειψαν βάσεις εξτρεμιστών στο Βόρειο Σινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις έφεραν σε πέρας το πρώτο στάδιο μιας εκτεταμένης στρατιωτικής επιχείρησης στο νότιο Σινά με την ονομασία «Το Δικαίωμα του Μάρτυρα», σύμφωνα με ανακοίνωση στην κρατική τηλεόραση χθες.

Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του στρατού, μέσα σε διάστημα 16 ημερών που διήρκεσε «Το Δικαίωμα του Μάρτυρα», οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου κατάφεραν να καταστρέψουν και να εξαλείψουν τις βάσεις και τα καταφύγια των τζιχαντιστών, όπου κρύβονταν και κατάστρωναν τις δραστηριότητές τους.

«Όλοι οι κύριοι στόχοι της επιχείρησης επιτεύχθηκαν» είπε ο στρατός, και πρόσθεσε ότι υπολόγιζε ότι περισσότεροι από 200 ένοπλοι μαχητές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το βόρειο τμήμα του Σινά αποτελεί βάση της εξτρεμιστικής ομάδας Άνσαρ Μπείτ αλ Μάκντι, η οποία συνεργάζεται με το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Το Κάιρο μάχεται την εξέγερση των τζιχαντιστών στην περιοχή από τη στιγμή που ο στρατός, υπό την ηγεσία του νυν Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, έριξε την κυβέρνηση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με στρατιωτικό πραξικόπημα, το 2013.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News