default-image

Ομπάμα-Μέρκελ: Προτρέπουν σε δίκαιη κατανομή προσφύγων

Κόσμος
Ομπάμα-Μέρκελ: Προτρέπουν σε δίκαιη κατανομή προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χτες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, συμφώνησαν σε μια δίκαιη κατανομή προσφύγων σε κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ, με στόχο να επιλυθεί η επιδεινούμενη προσφυγική κρίση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση όπου όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης θα δεχθούν τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων που τους αναλογεί» ανέφερε η δήλωση.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι αρχηγοί των δύο κρατών συζήτησαν και πιθανές λύσεις για «να μετριαστούν οι βασικές αιτίες του κύματος των προσφύγων», οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προώθηση μιας πολιτικής μετάβασης για να τερματιστεί η κρίση στη Συρία.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως σύμφωνα με όσα ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος την Δευτέρα στους δημοσιογράφους, «ο πόλεμος στη Συρία, που ευθύνεται για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, μπορεί να λυθεί μόνο με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της Ρωσίας».

Επιπρόσθετα, συμφώνησε πως η βοήθεια από τις ΗΠΑ είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνει την υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τη Συρία, την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς προσφύγων στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία, όπως επίσης και δουλειά για να εξοβελιστούν οι αιτίες που ωθούν τους ανθρώπους αυτούς να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περισσότεροι από 500.000 μετανάστες, πολλοί από την εμπόλεμη Συρία, έχουν καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις αρχές του 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News