default-image

Ομπάμα σε κρατουμένους: Είδα τον πατέρα μου μόνο για έναν μήνα

Κόσμος
Ομπάμα σε κρατουμένους: Είδα τον πατέρα μου μόνο για έναν μήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην προσωπική οικογενειακή ιστορία του αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε συνάντηση που είχε με κρατούμενους.

Όπως τόνισε ο κ. Ομπάμα, απευθυνόμενος στους κρατουμένους, είδε τον πατέρα του μόνο για έναν μήνα και αυτό όταν ήταν 10 έτων.

Στις 16 Ιουλίου ο κ. Ομπάμα έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που επισκέφθηκε ομοσπονδιακή φυλακή, στο Ελ Ρίνο της Οκλαχόμα.

Αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε κατά τις συναντήσεις του με τους κρατούμενους δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Σε αυτά, ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρετά δια χειραψίας έξι κρατούμενους και μετά κάθεται και συζητά μαζί τους.

«Δεν γνώρισα τον πατέρα μου και πάρα πολλοί νέοι δεν γνωρίζουν τον πατέρα τους», εξήγησε, ενώ στη συνέχεια τόνισε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούν οι κρατούμενοι επαφή με την οικογένειά τους.

«Συναντήθηκα με τον πατέρα μου επί έναν μήνα όταν ήμουν 10 ετών. Ήταν η μοναδική φορά που τον είδα σε όλη μου τη ζωή. Είχαμε στη διάθεσή μας μόνο έναν μήνα αλλά αυτό είχε αντίκτυπο επάνω μου. Τα παιδιά είναι ευαίσθητα σε τέτοια θέματα, ακόμη κι όταν δείχνουν ότι δεν είναι», ανέφερε.

Ο κ. Ομπάμα ανατράφηκε από τη μητέρα και τους παππούδες του καθώς ο πατέρας του, ο Μπαράκ ο πρεσβύτερος, εγκατέλειψε τη μητέρα του όταν ο μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ακόμη πολύ μικρός.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο τηλεοπτικό κανάλι HBO.

Πηγές: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News