Κόσμος

Ένοπλοι απήγαγαν τουρίστες στις Φιλιππίνες

Ένοπλοι εισέβαλαν σε δημοφιλές θέρετρο σε νησί των νότιων Φιλιππινών και απήγαγαν τρεις τουρίστες, δύο Καναδούς και έναν νορβηγικής υπηκοότητας, καθώς και μια Φιλιππινέζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Σύμφωνα με δηλώσεις του λοχαγού Αλμπέρτο Καμπέρ «τα τέσσερα άτομα απήχθηκαν υπό την απειλή όπλου κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης χθες βράδυ στο θέρετρο Oceanview στο νησί Σαμάλ, κοντά στη μεγαλύτερη πόλη του νησιού Μιντάναο Davao City», αναταράσσοντας έτσι την «ασφάλεια» στις περιοχές του νότου.

Ο Καμπέρ ανέφερε πως δεν ήταν γνωστό ποιοί ευθύνονται για την απαγωγή, ενώ συμπλήρωσε πως την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν περίπου 30 ξένοι τουρίστες στο θέρετρο. «Φαίνεται πως οι ξένοι ήταν ο στόχος, δεν τους πήραν τυχαία». Παράλληλα οι ένοπλοι μιλούσαν αγγλικά και ταγκαλόγκ, την πιό διαδεδομένη διάλεκτο στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. «Δύο Ιαπωνέζοι τουρίστες προσπάθησαν να παρέμβουν, αλλά απέτυχαν».

Τρία πλοία του ναυτικού στάλθηκαν να ψάξουν για το πλοιάριο των απαγωγέων, ενώ δυνάμεις εδάφους ειδοποιήθηκαν για να εντοπίσουν πιθανά μέρη όπου μπορούσε να δέσει.

Σχόλια