Κόσμος

Κροατία: Οξεία κριτική αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό

Η κυβέρνηση της Κροατίας επέδειξε πλήρη ανετοιμότητα στο θέμα των μεταναστών, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες διέρχονται μαζικά από τη χώρα για να συνεχίσουν το ταξίδι προς τη Δυτική Ευρώπη, υπογράμμισε ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ), Τόμισλαβ Καραμάρκο.

Με την πολιτική της «άνοιξε τα σύνορα των Βαλκανίων και έκλεισε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης.

«Παραβιάζονται το Πρωτόκολλο του Δουβλίνου και διάφορα πρωτόκολλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους μετανάστες. Η Κροατία, με τον τρόπο αυτό έχει ανοίξει τα σύνορά της στα Βαλκάνια και τα έκλεισε προς την Ε.Ε..

Θεός φυλάξοι να μην ξεσπάσει καμία επιδημία. Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι φοβούνται. Εδώ η ζωή έχει παραλύσει και είναι αμφίβολο αν τα παιδιά θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμάρκο.

Ο πρόεδρος της HDZ, κατά την επίσκεψή του το Σαββατοκύριακο, στην κωμόπολη Τοβάρνικ, [ου αποτελεί το πρώτο σημείο στο οποίο φτάνουν οι πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα της Σερβίας, είπε ότι όταν το κόμμα του ανέλθει στην εξουσία θα επιλύσει αμέσως το πρόβλημα.

«Έρχομαι εδώ ως άνθρωπος που τρέφει συμπάθεια προς τους πρόσφυγες και προς τους πολίτες της χώρας», σημείωσε, επισημαίνοντας, όμως, ότι οι πρόσφυγες εισέρχονται ανεξέλεγκτα και δεν καταγράφονται.

Ο πρόεδρος της HDZ ανέφερε,  «Η Κροατία θα δεχτεί το ποσοστό προσφύγων που θα επιβληθεί και θα προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους ό,τι χρειάζονται. Ωστόσο, η έλλειψη οργάνωσης για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση μειώνει τα ανθρωπιστικά πρότυπα, η βροχή πέφτει και ακόμη δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν το ταξίδι».

Σχόλια