default-image

Έκλεισε ο Πύργος του Άιφελ λόγω απόπειρας εισβολής

Κόσμος
Έκλεισε ο Πύργος του Άιφελ λόγω απόπειρας εισβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Πύργος του Άιφελ, σύμβολο του Παρισιού και ένα από τα πλέον δημοφιλή μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο, έκλεισε το πρωί για το κοινό εξαιτίας απόπειρας εισβολής, γνωστοποίησε η εταιρεία διαχείρισης και πυροσβέστες.

«Η είσοδος δεν επιτράπηκε το πρωί στο κοινό», ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος της εταιρείας εκμετάλλευσης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για εισβολή, ωστόσο «δε διαπίστωσαν τίποτα» στο σημείο, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου των πυροσβεστών στο Παρίσι.

«Ένα άτομο με σακίδιο εντοπίστηκε στον Πύργο. Προκειμένου να διαλυθεί κάθε αμφιβολία, ένα ελικόπτερο εστάλη για να διενεργήσει μια ενδελεχέστερη επιθεώρηση του Πύργου», επισήμανε πηγή με γνώση του θέματος.

Ενδέχεται να πρόκειται για έναν αθλητή εξτρίμ σπορ που ήθελε να πραγματοποιήσει πτώση με αλεξίπτωτο από τον Πύργο, ύψους 324 μέτρων.

Σε βίντεο τα οποία έχουν μεταφορτωθεί στο YouTube, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, καταγράφονται οι πτώσεις που πραγματοποιούν οι λάτρεις της αδρεναλίνης από τα ψηλότερα μνημεία της πρωτεύουσας της Γαλλίας, τον Πύργο του Άιφελ ή τον Πύργο Μονπαρνάς. Οι πτώσεις γίνονται τη νύχτα, καθώς οι τολμηροί αθλητές θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να συλληφθούν.

Το 2005, Νορβηγός ηλικίας 31 ετών σκοτώθηκε όταν πήδηξε με αλεξίπτωτο από τον Πύργο του Άιφελ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News