Κόσμος

473.887 πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι στιγμής στην Ευρώπη

Συνολικά 473.887 πρόσφυγες και μετανάστες έχει περάσει μέχρι στιγμής, στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων περίπου 182.000 είναι Σύροι, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο αριθμός των ανθρώπων από τη Συρία οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ αυτών καταδεικνύει ότι οι πρόσφυγες από τη χώρα, η οποία μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο, ανέρχονται σε σχεδόν το 40% του συνολικού αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής για το 2015 στην Ευρώπη, διευκρινίζει ο ΔΟΜ.

Επιπλέον, ο διεθνής οργανισμός υπογραμμίζει αναφορικά με τον συνολικό αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών ότι είναι αυξημένος κατά σχεδόν 9.000 από τα προηγούμενα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη.

Επίσης, ο οργανισμός διευκρινίζει ότι διαπιστώνεται μια μείωση του ρυθμού αύξησης των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη, καθώς την περασμένη Τρίτη είχε ανακοινώσει την αύξησή τους κατά περισσότερους από 32.000 σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή.

Σχόλια