default-image

Πακιστάν: 17 νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν

Κόσμος
Πακιστάν: 17 νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πακιστανικού στρατού, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση ομάδας ενόπλων Ταλιμπάν εναντίον βάσης της πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας στη βορειοδυτική χώρα.

Νωρίς σήμερα το πρωί περισσότεροι από 10 ένοπλοι αντάρτες επιτέθηκαν στη στρατιωτική βάση της Μπανταμπέρ, στα περίχωρα της Πεσαουάρ, σταυροδρόμι στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Οι αντάρτες εισέβαλαν στο στρατόπεδο από δύο σημεία και σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν αμέσως. Εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού δήλωσε ότι «περιόρισαν τους τρομοκράτες σε έναν μικρό χώρο», σταματώντας την προέλασή τους.

«Δεκαέξι άνθρωποι που προσεύχονταν μέσα σε τζαμί», το οποίο βρίσκεται δίπλα στο σημείο των συγκρούσεων, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον στρατό που δεν διευκρίνισε αν τα θύματα ήταν πολίτες ή στρατιώτες.

Επίσης, ένας αξιωματικός του στρατού, σκοτώθηκε στις συγκρούσεις, όπως και τουλάχιστον 13 αντάρτες, ενώ 10 στρατιώτες τραυματίστηκαν.

«Ωστόσο, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί», σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η αεροπορική βάση χρησίμευε μόνο για τη διαμονή στρατιωτών. «Κανένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας, κανένα μαχητικό αεροσκάφος δεν υπήρχε στη βάση» δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα, που έχει κατάστημα κοντά στην αεροπορική βάση «Η επίθεση άρχισε νωρίς σήμερα το πρωί με τη ρίψη χειροβομβίδων και πυρά από αυτόματα όπλα».

«Κάναμε την προσευχή μας μέσα στο τζαμί, το οποίο είναι πολύ κοντά. Ήταν αδύνατο να βγούμε από την κύρια πύλη και συνεπώς πηδήσαμε από το παράθυρο για να διαφύγουμε» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Οι Αρχές πραγματοποιούν επιχείρηση για τον εντοπισμό ανταρτών που τυχόν έχουν κρυφτεί στην περιοχή, σύμφωνα με τον στρατό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News