default-image

Σουδάν: 150 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου με καύσιμα

Κόσμος
Σουδάν: 150 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου με καύσιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από την έκρηξη βυτιοφόρου που σημειώθηκε χτες στο Νότιο Σουδάν. Το βυτιοφόρο μετέφερε καύσιμα και ανατράπηκε σε δρόμο την ώρα που πλήθος προσπαθούσε να αφαιρέσει το φορτίο του.

Αρχικά γινόταν λόγος για 85 νεκρούς και 100 τραυματίες. Όμως τοπικός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας πολλοί από τους τραυματίες υπέκυψαν στα βαριά εγκαύματα που είχαν υποστεί.

Στην περιοχή, από όπου περνά ο δρόμος που συνδέει τις πόλεις Τζούμπα και Μαρίντι, κυκλοφορεί πλήθος φορτηγών και βυτιοφόρων που περνούν μέσα από τα χωριά κινούμενα σε επικίνδυνους χωματόδρομους. Ελάχιστοι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι υπάρχουν στο Νότιο Σουδάν, μία από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής.

Πλήθη ανθρώπων από τις αφρικανικές χώρες σπεύδουν να γεμίσουν μπιτόνια με καύσιμα μετά τις διαρροές στους πετρελαιαγωγούς και τα οδικά ατυχήματα με βυτιοφόρα.

Από τον Δεκέμβριο 2013 το Νότιο Σουδάν πλήττεται από εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους αντάρτες και την κυβέρνηση, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Η προεδρία της χώρας διευκρίνισε ότι η χθεσινή έκρηξη δεν συνδέεται με τις εχθροπραξίες του εμφυλίου πολέμου.

Τον Ιούλιο 2010, 292 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Δημοκρατία του Κονγκό από την έκρηξη βυτιοφόρου με καύσιμα υπό ανάλογες συνθήκες.

Τον Δεκέμβριο 2006, 284 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νιγηρία μετά από επιδρομή σε πετρελαιαγωγό στο Λάγκος, ενώ, έξι μήνες αργότερα, έκρηξη σε άλλον πετρελαιαγωγό είχε σκοτώσει 150 έως 200 ανθρώπους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News