default-image

Στο Λονδίνο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Κόσμος
Στο Λονδίνο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με το βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα πραγματοποιήσει σήμερα στο Λονδίνο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, που αναμένεται να του θέσει το επίμαχο ζήτημα των εγγυήσεων στην περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει επίσης τον κ. Κάμερον για την πορεία των διαπραγματεύσεων με στόχο όπως δήλωσε, «να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες, οι οποίες υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις».

Ο κ.Αναστασιάδης μετέβη χθες στη βρετανική πρωτεύουσα, ενδιάμεσο σταθμό καθ' οδόν προς τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο κύπριος πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, καθώς και με τους επικεφαλής της κινεζικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Πολύ ψηλά στην ατζέντα, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, είναι και τα θέματα ενέργειας και ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι και τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας Noble.

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για την Ισλαμική Σύνοδο.

Παρόλα αυτά, δεν αναμένεται συνάντηση των δύο ηγετών, ενώ και ο κ. Ακιντζί θα συναντηθεί χωριστά με το γ.γ. του ΟΗΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News