default-image

Σε ετοιμότητα καλεί τον στρατό η πρόεδρος της Κροατίας, μετανάστες ξέφυγαν από την αστυνομία

Κόσμος
Σε ετοιμότητα καλεί τον στρατό η πρόεδρος της Κροατίας, μετανάστες ξέφυγαν από την αστυνομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς κάλεσε την Πέμπτη τον στρατό να είναι έτοιμος, εάν χρειαστεί, να προστατεύσει τα σύνορα της χώρας από την παράνομη μετανάστευση, ανέφερε το κροατικά πρακτορείο Hina.

«Η πρόεδρος της Κροατίας συναντήθηκε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού και απαίτησε υψηλό επίπεδο συναγερμού, ώστε ο στρατός να είναι έτοιμος, εάν χρειασρεί, να υπερασπίσει τα εθνικά σύνορα από την παράνομη μετανάστευση», μετέδωσε.

Από την Τετάρτη, περισσότεροι από 7.000 μετανάστες εισήλθαν στην Κροατία από τη Σερβία, μετά την απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει τα ουγγρο-σερβικά σύνορα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ράνκο Όστοτζιτς, τόνισε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η Κροατία δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερους μετανάστες.

Εκαντοντάδες εξ αυτών, την Πέμπτη, ξέφυγαν από τον έλεγχο της αστυνομίας στην κροατική μεθοριακή πόλη Τόβαρνικ, ξεκινώντας με τα πόδια και ακολουθώντας τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ άλλοι κινήθηκαν μέσα από χωράφια.

«Θέλουν να μας μεταφέρουν σε στρατόπεδα, αλλά εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters μετανάστης, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News