Κόσμος

Σε δίκη παραπέμπεται ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Β. Πόντα

Σε δίκη παραπέμπουν τον πρωθυπουργό της χώρας Βίκτορ Πόντα οι εισαγγελείς της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ρουμανίας (DNA), καθώς απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για πλαστογραφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση «Ροβινάρι - Τουρτσένι».

Σε ανακοίνωση της DNA σημειώνεται ότι ο Βίκτορ Πόντα θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για να αντικρούσει 17 κατηγορίες, πλαστογραφία εγγράφων, συνενοχή σε συνεχιζόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, υπό την ιδιότητά του ως δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος της ατομικής επιχείρησης Πόντα- Βίκτορ - Βιόρελ.

Ωστόσο, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγορήθηκε για τα ποινικά αδικήματα τον περασμένο Αύγουστο, επιμένει στην αθωότητά του. Η απαγγελία κατηγοριών σημαίνει ότι οι εισαγγελείς ολοκλήρωσαν την έρευνα και διαβίβασαν την υπόθεση στο δικαστήριο.

Για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται σε δίκη οι Νταν Σόβα, πρώην υπουργός και ιδιοκτήτης της εταιρείας Sova Associates, o Λουρέντιου Τσιούρελ, πρώην διευθυντής του ενεργειακού ομίλου Rovinari SA, ο Ντουμίτρου Κριστέα, διευθυντής του ενεργειακού ομίλου Turceni, καθώς και ο Οκταβιάν Λαουρέντιου Γκραούρε, οικονομικός διευθυντής του ομίλου Turceni.

Σχόλια