Κόσμος

Βουλγαρία: Ενισχύει με στρατό τα σύνορά της με την Τουρκία

Η Βουλγαρία ενισχύει στρατιωτικά τα σύνορά της με την Τουρκία προκειμένου να εμποδίσει την εισροή προσφύγων στα εδάφη της, όπως συμβαίνει μαζικά στις γείτονες χώρες της, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ.

Ο Νέντσεφ, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, δήλωσε, «Υπάρχει μία μεταβολή της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς που θα κατευθυνθεί το κύμα των προσφύγων, συνεπώς προετοιμαζόμαστε».

Πενήντα στρατιώτες έχουν ήδη σταλεί στα σύνορα, ενώ ακόμη 160 αναμένεται να αναπτυχθούν στη μεθόριο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης είπε προσθέτοντας ότι ο στρατός της Βουλγαρίας θα μπορούσε να ενισχύσει με 1.000 στρατιώτες το σώμα της συνοριοφυλακής.

Η Βουλγαρία αύξησε τα μέτρα φύλαξης των συνόρων της, μετά από αναφορές ότι εκατοντάδες πρόσφυγες, οι περισσότεροι συριακής καταγωγής, διανυκτέρευσαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα οποία είναι πολύ κοντά στα βουλγαροτουρκικά σύνορα.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η Βουλγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι και μέλος της ζώνης Σένγκεν.

Ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Γκεόργκι Κοστόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι περίπου 660 μετανάστες επιχείρησαν να διασχίσουν τα βουλγαροτουρκικά σύνορα τις προηγούμενες 25 ώρες αλλά επέστρεψαν εθελοντικά στην αρχική τους θέση, αφού διαπίστωσαν ότι τα σύνορα ήταν πολύ καλά φρουρούμενα.

Σχόλια