default-image

Ουγγαρία: Συλλήψεις προσφύγων-ανάμεσά τους ένας τρομοκράτης

Κόσμος
Ουγγαρία: Συλλήψεις προσφύγων-ανάμεσά τους ένας τρομοκράτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αρχές της Ουγγαρίας συνέλαβαν 29 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένα "τρομοκράτη", στα επεισόδια που έγιναν χθες Τετάρτη, όταν πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί σε μία "ουδέτερη ζώνη" κάτω από άθλιες συνθήκες, ζητούσαν να εισέλθουν στα σφραγισμένα σύνορα της EE με τη Σερβία και τους αντιμετώπισαν αστυνομικές δυνάμεις.

Καθώς χιλιάδες μετανάστες διάσπαρτοι στη βαλκανική χερσόνησο προσπαθούν να μπουν στην ΕΕ, με προορισμό τη Γερμανία, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είπε στα μέσα ότι η χώρα του σκόπευε να χτίσει έναν φράχτη σε μέρος των συνόρων της με την Κροατία και την Ρουμανία για να σταματήσει την αθρόα εισροή.

Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις με οπισθοφυλακή θωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν κατά μήκος των κλειστών συνόρων με τη Σερβία. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ τους και τρία παιδιά, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν βάναυσα.

Μεταξύ των 29 που συνελήφθησαν από τις ουγγρικές αρχές βρίσκεται και ένας «τρομοκράτης γνωστός στις Αρχές», σύμφωνα με τα όσα είπε στην ουγγρική τηλεόραση ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ασφάλειας, Γκιόρκι Μπακόντι.

Η μετέπειτα πληροφόρηση για τον συλληφθέντα, από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου, περιορίστηκε στο ότι το όνομα του συλληφθέντα βρισκόταν σε βάση δεδομένων των ουγγρικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η σκληρή στάση των ουγγρικών δυνάμεων στο φράχτη προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις στο εξωτερικό. Πέραν της εντονότατης διαμαρτυρίας της σερβικής πλευράς, οι επικρίσεις έφτασαν να ακούγονται ακόμη και από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας κατηγόρησε την Ουγγαρία για «βάναυση» και «μη-ευρωπαϊκή» συμπεριφορά κάνοντας έκκληση από την ΕΕ να παρέμβει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News