default-image

Απειλεί τους πρόσφυγες με βία ο νομάρχης Αδριανούπολης

Κόσμος
Απειλεί τους πρόσφυγες με βία ο νομάρχης Αδριανούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νομάρχης Αδριανουπολης Ντουρσούν Αλί Σαχίν, αναφερόμενος στους πρόσφυγες που εδώ και μέρες φτάνουν με διάφορα μέσα από την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά ή τα βουλγαροτουρκικά σύνορα με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες, προειδοποίησε ότι «εάν δεν εγκαταλείψουν οι πρόσφυγες την Αδριανούπολη μέχρι το μεσημέρι, θα γίνει χρήση βίας.

Ο νομάρχης ανακοίνωσε ότι από τους περίπου 1.200 πρόσφυγες που περίμεναν στο σταθμό λεωφορείων της Αδριανούπολης για να κατευθυνθούν προς τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα στο Καπίκουλε, οι 500 επέστρεψαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και ότι σε διάφορα σημεία της Αδριανούπολης υπάρχουν άλλοι 750 πρόσφυγες.

Ο νομάρχης είπε χαρακτηριστικά, «Συνολικά 7.000 πρόσφυγες οδηγήθηκαν τις τελευταίες δέκα μέρες από την Αδριανούπολη στην Κωνσταντινούπολη».

Δεν υπήρξαν προβλήματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα τόσο στην πύλη Παζάρκουλε-Καστανιές όσο και στην πύλη Κήποι-Ύψαλα, σύμφωνα με τις τουρκικές τελωνειακές αρχές, καθώς οι πρόσφυγες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τα σύνορα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News