default-image

Καλούν σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

Κόσμος
Καλούν σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη εβδομάδα, με θέμα την προσφυγική κρίση, ζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Λίγο νωρίτερα, το ίδιο αίτημα είχε διατυπώσει και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο.

Οι συνοριακοί έλεγχοι τους οποίους επανέφερε η Γερμανία επιβράδυναν τη ροή των μεταναστών που περνούν από την Αυστρία κατευθυνόμενοι στον προορισμό της επιλογής τους, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις σιδηροδρομικών δρομολογίων κοντά στα βορειοδυτικά σύνορα της Αυστρίας, ανέφερε η αυστριακή εταιρία σιδηροδρόμων.

Έπειτα από ρεκόρ αφίξεων τη Δευτέρα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, λιγότεροι μετανάστες εισήλθαν στην Αυστρία, καθώς η Ουγγαρία προσπάθησε να ασφαλίσει τα νότια σύνορά της από χιλιάδες ανθρώπους που διασχίζουν πεζή τα Βαλκάνια, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όμως στο Σάλτσμπουργκ, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, την τελευταία πόλη καθ΄οδόν προς τη Γερμανία, όπου μέχρι πρόσφατα τα τρένα σταματούσαν μόνο για λίγο προτού συνεχίσουν για το Μόναχο της Γερμανίας, ο αριθμός των ανθρώπων αυξάνεται.

«Πολλοί ταξιδιώτες περιμένουν ήδη στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλτσμπουργκ για να συνεχίσουν το ταξίδι τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρία OeBB, χωρίς να δίνει στοιχεία. «Η OeBB συμβουλεύει τους επιβάτες να μην ταξιδεύουν στη Γερμανία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News