default-image

Ουγγαρία: Συλλήψεις προσφύγων που περνούν τα σύνορα

Κόσμος
Ουγγαρία: Συλλήψεις προσφύγων που περνούν τα σύνορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ουγγρική αστυνομία συνέλαβε 9 Σύρους και 7 Αφγανούς για παραβίαση του φράκτη που έχει υψωθεί στη μεθόριο με τη Σερβία.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι συλληφθέντες σήκωσαν το αγκαθωτό συρματόπλεγμα του φράκτη για να διασχίσουν τα σύνορα, ενέργεια που συνιστά αδίκημα από τα μεσάνυκτα, οπότε ετέθησαν σε ισχύ οι νέοι αντιμεταναστευτικοί νόμοι στην Ουγγαρία.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τη Δευτέρα το βράδυ στο ύπαιθρο στα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία, που σφραγίστηκαν, όταν ετέθησαν σε ισχύ οι νέοι νόμοι για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης.

Η ουγγρική αστυνομία μπορεί πια να θέτει υπό κράτηση όποιον επιχειρεί να παραβιάσει τον φράκτη που έχει υψωθεί σε μήκος 175 χιλιομέτρων στα ουγγροσερβικά σύνορα σφραγίζοντας τη μεθόριο.

Νωρίτερα, 9.380 άνθρωποι, οι περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία, διέσχισαν τα ουγγροσερβικά σύνορα, αριθμός-ρεκόρ εισόδων στη χώρα, που έχει καταγράψει την είσοδο συνολικά 190.000 ατόμων από την αρχή του έτους.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 4.537 πρόσφυγες έφτασαν σιδηροδρομικώς στη Γερμανία τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί συνοριακοί έλεγχοι στη μεθόριο με την Αυστρία.

Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει μέσα άσκησης πίεσης προς τις χώρες μέλη, που αντιτίθενται στην κατανομή των προσφύγων στην Ένωση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Θεωρώ ότι πρέπει να εξετάσουμε τρόπους για την άσκηση πίεσης», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες από τις χώρες που αρνούνται την εφαρμογή των ποσοστώσεων στην κατανομή των προσφύγων λαμβάνουν διαρθρωτικούς πόρους από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Τέλος προειδοποίησε, «Δεν θέλω να αλλάξω το καθεστώς αυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News