Κόσμος

Ο γερμανικός Τύπος για το debate Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου βρίσκεται το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με την εφημερίδα Die Zeit, να τιτλοφορείται «Ο Τσίπρας αποκλείει έναν μεγάλο συνασπισμό», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως κατά τη χθεσινή τους τηλεμαχία Τσίπρας και Μεϊμαράκης εμφανίστηκαν αδιάλλακτοι στο θέμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αφύσικη» μια συνεργασία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, τονίζει η εφημερίδα. Από την πλευρά του ο Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τηλεμαχία αναφέρεται και η Frankfurter Allgemeine στο άρθρο της με τίτλο: «Τσίπρας εναντίον Μεϊμαράκη», επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στο ότι ο Τσίπρας απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι βάσει των δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα φαίνεται να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

«Ο Τσίπρας δείχνει την πλάτη του στους συντηρητικούς», σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, όπου εκτός από το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, οι δύο πολιτικοί είχαν μια έντονη αντιπαράθεση και για τη μεταναστευτική κρίση, με τον Τσίπρα να επικρίνει την απόφαση της ΕΕ να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον των διακινητών και τον Μεϊμαράκη να ζητεί την επιστροφή στην πατρίδα τους των «παράνομων μεταναστών».

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο Τσίπρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα μικρότερα κόμματα, ενώ ταυτόχρονα ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη τους επτά μήνες της διακυβέρνησής του.

Στη χθεσινή τηλεμαχία τους Τσίπρας και Μεϊμαράκης έκαναν τα πάντα για να πείσουν τους πολίτες, με το χρόνο να με μετρά ανάποδα για την Ελλάδα, υπογραμμίζει το περιοδικό Focus, καταλήγοντας πως το αποτέλεσμα θα φανεί την Κυριακή.

Σχόλια