default-image

Σιέρα Λεόνε: Πέθανε 16χρονη από Έμπολα

Κόσμος
Σιέρα Λεόνε: Πέθανε 16χρονη από Έμπολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες άνθρωποι στη βόρεια Σιέρα Λεόνε μπήκαν σε καραντίνα από τις υγειονομικές αρχές, ύστερα από το θάνατο ενός 16χρονου κοριτσιού από τον ιό Έμπολα σε ένα κρούσμα μετάδοσης του ιού μέσω σεξουαλικής επαφής, στον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από τον ιό στην περιοχή μετά από σχεδόν 6 μήνες.

Τον περασμένο μήνα, η Σιέρα Λεόνε γιόρτασε όταν ο τελευταίος προσβεβλημένος ασθενής από τον ιό Έμπολα πήρε εξιτήριο από τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Παρόλα αυτά από τότε καταγράφεται μια νέα σειρά κρουσμάτων με δύο νεκρούς και πέντε ανθρώπους να έχουν εισαχθεί σε ειδικές κλινικές.

Το χειρότερο ξέσπασμα της επιδημίας του ιού στην ιστορία έχει προκαλέσει το θάνατο, σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία, περισσότερων από 11.000 ανθρώπων στην Σιέρα Λεόνε, την Γουινέα, και την γειτονική Λιβερία, αφότου εκδηλώθηκε το Δεκέμβριο του 2013.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, η έφηβη κοπέλα, η Καντιάτου Τουλάχ πέθανε την Κυριακή σε κλινική για ασθενείς του Έμπολα της οργάνωσης αρωγής International Medical Corps.

Σύμφωνα με το κέντρο αντιμετώπισης Έμπολα στην περιοχή του Μπομπάλι στη βόρεια Σιέρα Λεόνε, περίπου 690 κάτοικοι στο χωριό Ρομπούγια, όπου ζούσε η νεαρή, θα μπουν σε απομόνωση για τρεις εβδομάδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News