default-image

Πρόσφυγες φιλοξενούνται σε πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης (!)

Κόσμος
Πρόσφυγες φιλοξενούνται σε πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης (!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας να φιλοξενηθούν 21 πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα στο πρώην ναζιστικό συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης.

Οι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στον χώρο του παλαιού στρατοπέδου, όπου πέθαναν και βασανίστηκαν χιλιάδες κρατούμενοι στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι πρόσφυγες, ορισμένοι από τους οποίους, σύμφωνα με τη Daily Mail, ζουν εδώ και αρκετούς μήνες στο στρατόπεδο, έχουν λάβει 135 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες.

Ο δήμαρχος της γερμανικής περιοχής Μίτε, Κρίστιαν Χάνκε, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail ότι «Είναι μία λύση έκτακτης ανάγκης, αλλά είναι αναπόφευκτη».

Οι αρχές της πόλης ανέφεραν ότι είχαν κατατεθεί περίπου 200 αιτήσεις ασύλου και ότι δεν υπήρχαν οι υποδομές για τη φιλοξενία των προσφύγων. Η εκπρόσωπος του κοινοτικού συμβουλίου δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη για πρακτικούς λόγους.

Μολονότι οι παλιοί κοιτώνες του στρατοπέδου έχουν κατεδαφιστεί και στη θέση τους έχουν χτιστεί νέοι, η απόφαση έχει δεχθεί έντονες κριτικές.

Σύμφωνα με την Μπιγκίτ Ναουτζόκς, επικεφαλής του συμβουλίου προσφύγων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την οποία επικαλείται το Der Spiegel, το σχέδιο είναι «ανησυχητικό», ενώ σημείωσε ότι δείχνει αναισθησία.

Ο 20χρονος Αμπντουραμάν Μάσα από τη Βόρειο Ερυθραία δήλωσε στην The Daily Express ότι δεν τον απασχολεί η προηγούμενη χρήση του κτιρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News