default-image

Διεθνής Αμνηστία: Τα κλειστά σύνορα είναι λάθος τακτική

Κόσμος
Διεθνής Αμνηστία: Τα κλειστά σύνορα είναι λάθος τακτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι τα κλειστά σύνορα είναι ο λάθος δρόμος για την επίλυση της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης, ενώ παράλληλα προειδοποιεί για τις μοιραίες επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει κάτι τέτοιο.

Η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι κυρίως η Ουγγαρία βρίσκεται μπροστά σε μια ανθρωπιστική καταστροφή και ότι η χώρα απειλείται από ένα «χάος επικίνδυνο για τις ζωές των ανθρώπων».

«Οι μετανάστες στην Ουγγαρία κινδυνεύουν να βυθιστούν σε ένα χάος που θα είναι επικίνδυνο για τη ζωή τους», επισημαίνουν ο γερμανικός και αυστριακός τομέας της Διεθνούς αμνηστίας σε κοινή τους ανακοίνωση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Αυστριακός ομόλογός της Βέρνερ Φάιμαν δεν θα πρέπει να θέσουν υπό αμφισβήτηση την «κατ' αρχάς ανθρωπιστική τους» στάση με το κλείσιμο των συνόρων και την αναστολή των δρομολογίων των τραίνων μεταξύ των δύο χωρών, εκτιμά η μη κυβερνητική οργάνωση.

Εξάλλου η ΜΚΟ εξηγεί ότι πρέπει να δοθεί από κοινού βοήθεια στην Ουγγαρία, ώστε να υποστηριχτεί η χώρα στην πρώτη υποδοχή των αιτούντων άσυλο.

Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει επίσης ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ασκήσουν επιρροή στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, προκειμένου να αναλάβει δράση από κοινού και βάσει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη διευθέτηση της μεταναστευτικής κρίσης.

Και καταλήγει, «Παράλληλα πρέπει να αποκλιμακωθεί η έκτακτη ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουγγαρία με μια συντονισμένη και άμεση προώθηση των προσφύγων, αλλά και να καταστεί δυνατή η υποδοχή τους σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News