default-image

Ουγγαρία: 5.089 πρόσφυγες μπήκαν μέσα σε μια μέρα

Κόσμος
Ουγγαρία: 5.089 πρόσφυγες μπήκαν μέσα σε μια μέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ασριθμός ρεκόρ 5.809 προσφύγων μπήκε χθες στην Ουγγαρία, δύο ημέρες πριν από την 15η Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου τα σερβο-ουγγρικά σύνορα θα σφραγιστούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ουγγρικής αστυνομίας, ο αριθμός των εισόδων ξεπερνά το ρεκόρ του Σαββάτου, οπότε και 4.330 άνθρωποι είχαν εισέλθει στο ουγγρικό έδαφος, καθώς οι πρόσφυγες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη διέλευση από τον φράκτη που έχει υψωθεί στα σύνορα με τη Σερβία.

Από αύριο, η παραβίαση του φράκτη, μήκους 175 χιλιομέτρων, θα επισείει ποινή φυλάκισης. Επιπλέον, από αύριο, οι ουγγρικές αρχές θα προσφύγουν στη συνδρομή του ουγγρικού στρατού για τη φύλαξη της μεθορίου.

Σύμφωνα με την ουγγρική ενημερωτική ιστοσελίδα Index-hu, η Σερβία θα προσπαθήσει να ωθήσει προς την Ουγγαρία περί τους 25.000 έως 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες σήμερα, τελευταία ημέρα.

Επικαλούμενη επίσημες ουγγρικές πηγές, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Σερβία θα δώσει περισσότερα οχήματα για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στο έδαφός της από την ΠΓΔΜ και που προέρχονται από την Ελλάδα, για να φθάσουν μέχρι τη σερβοουγγρική μεθόριο.

Φθάνοντας στην Ουγγαρία οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη δυτική Ευρώπη, κυρίως τη Γερμανία και τη Σουηδία μέσω της Αυστρίας, όπως έκαναν δεκάδες χιλιάδες πριν από αυτούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, το Βερολίνο ανακοίνωσε χθες ότι θα επαναφέρει προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους στα γερμανικά σύνορα, διακόπτοντας την ντε φάκτο ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ζώνης Σένγκεν, απέναντι στη μαζική εισροή των προσφύγων, ενώ διέκοψε από χθες το απόγευμα, και μέχρι τις 05.00 σήμερα, τις σιδηροδρομικές συνδέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία, αφήνοντας χιλιάδες πρόσφυγες παγιδευμένους στο αυστριακό έδαφος.

Η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn ανακοίνωσε σήμερα τη μερική επανάληψη των δρομολογίων από και προς την Αυστρία, εκτός της σύνδεσης Μόναχο-Σάλτσμπουργκ, που δεν έχει αποκατασταθεί λόγω της παρουσίας ανθρώπων στις γραμμές. Δεν έχει διευκρινισθεί εάν πρόκειται για πρόσφυγες.

Οι υπουργοί Εσωτερικών των 28 συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το σύστημα κατανομής των προσφύγων μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News