Κόσμος

Συνελήφθησαν 3 ύποπτοι για την επίθεση στο ναό της Μπανγκόκ

Τρεις ύποπτοι συνελήφθηκαν από τις αρχές της Μαλαισίας στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιείται για την πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Μπανγκόκ τον περασμένο μήνα κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας Χαλίντ Αμπού Μπακάρ.

Δύο πολίτες της Μαλαισίας και ένας Πακιστανός συνελήφθησαν και βοηθούν την έρευνα, δήλωσε ο Χαλίντ στους δημοσιογράφους.

Και πρόσθεσε, «Πιστεύουμε πως οι ύποπτοι μπορούν να βοηθήσουν την έρευνα... οι συλλήψεις έγιναν για να βοηθηθεί η αστυνομία της Ταϊλάνδης στη διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης στην Ταϊλάνδη», «Η μαλαισιανή και η ταϊλανδική αστυνομία εργάζονται σε στενή συνεργασία», συνέχισε.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της 17ης Αυγούστου στον ναό Εραουάν της Μπανγκόκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 14 ξένοι τουρόστες, ανάμεσά τους επτά από το Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για την έρευνα και για τις αντιφατικές, περίεργες και συχνά δυσνόητες δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων σχετικά με τους πιθανούς δράστες, τα κίνητρα και τις πληροφορίες που αποσπάστηκαν από τους υπόπτους.

Ο Χαλίντ δήλωσε πως ο ύποπτος από το Πακιστάν είναι άνδρας ενώ οι Μαλαίοι είναι μία γυναίκα και ένας άνδρας. Δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για τη μεταφορά τους στην Ταϊλάνδη.

Ο Χαλίντ είπε ακόμη πως η μαλαισιανή αστυνομία δεν είναι σίγουρη αν ο κύριος ύποπτος βρίσκεται στη Μαλαισία.

Όπως αποκάλυψε έρευνα στις αρχές του μήνα, ο φερόμενος ως βομβιστής μπορεί να διέσχισε τα νότια σύνορα της Ταϊλάνδης προς τη Μαλαισία.

Σχόλια