Κόσμος

Καλιφόρνια: Πύρινη κόλαση, εκκενώνονται σπίτια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή και ο απολογισμός είναι βαρύς.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και περισσότερα από 400 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί από τις φλόγες, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η πολιτειακή υπηρεσία πυροπροστασίας και δασοπροστασίας. Επίσης, εκατοντάδες άλλα κτίσματα, όπως στάβλοι και αχυρώνες, έχουν αφανιστεί από την πύρινη λαίλαπα.

Ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το θύμα ή τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Μαζική εκκένωση περίπου 1.300 ανθρώπων έγινε στην πόλη Μίντλταουν την Κυριακή, όταν η πυρκαγιά πλησίασε επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια.

Περισσότερα από 50.000 στρέμματα γης έχουν κατακαεί από την ανεξέλεγκτη φωτιά.

Σύμφωνα με τους «Los Angeles Times», αξιωματούχος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως η φωτιά δεν βρίσκεται ούτε στο ελάχιστο υπό έλεγχο και την ίδια ώρα περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί και δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Τέσσερις πυροσβέστες που υπέστησαν εγκαύματα στη γραμμή του καθήκοντος νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομεία της περιοχής.

Σχόλια