default-image

Αφγανιστάν: Δραπέτευσαν κρατούμενοι μετά από επίθεση

Κόσμος
Αφγανιστάν: Δραπέτευσαν κρατούμενοι μετά από επίθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, αντάρτες των Ταλιμπάν πραγματοποίησαν επίθεση σε φυλακή στο κεντρικό Αφγανιστάν. Με την επίθεση απελευθερώθηκαν δεκάδες κρατούμενοι, ενώ έχασαν τη ζωή τους και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο αριθμός των κρατουμένων που απελευθερώθηκαν δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, ενώ ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Γκάζνι δηλώνει στο πρακτορείο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο πως οι δραπέτες ανέρχονται σε 352 - ανάμεσά τους περίπου 150 είναι πρώην Ταλιμπάν-ενώ το γερμανικό πρακτορείο dpa μεταδίδει δήλωση εκπροσώπου του κυβερνήτη, που τοποθετεί τους δραπέτες σε 152.

Δημοσιογράφοι τόσο του Reuters όσο και του dpa ανέφεραν πάντως ότι η εικόνα της φυλακήςκαταδεικνύει πως έχουν αποδράσει όλοι οι τρόφιμοι.

Άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των φυλάκων και αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με τον αναπληρωτή κυβερνήτη να κάνει αρχικά λόγο για τέσσερις νεκρούς και επτά τραυματίες.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, οι ισλαμιστές απελευθέρωσαν 400 κρατούμενους και σκότωσαν 40 φρουρούς. Η οργάνωση συχνά υπερβάλει στους απολογισμούς της για λόγους εντυπωσιασμού.

Η επίθεση άρχισε όταν ένας ή δυο βομβιστές αυτοκτονίας οδήγησαν ένα παγιδευμένο όχημα στην είσοδο του σωφρονιστικού καταστήματος.Έπειτα, ένοπλοι αντάρτες εισέβαλαν στο χώρο.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Reuters πως οι δράστες ήταν ντυμένοι με στολές των αφγανικών δυνάμεων, ενώ η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News