default-image

Καζάνι που βράζει η Τουρκία

Κόσμος
Καζάνι που βράζει η Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε επ' αόριστον στην κουρδική Τζίζρε, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία, λιγότερο από 48 ώρες μετά την άρση του αποκλεισμού που έφερε την πόλη στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση του PKK σε σημείο έλεγχου στη νοτιοανατολική Τουρκία. Απαγόρευση κυκλοφορίας και στον κεντρικό ιστορικό τομέα Σουρ στο Ντιγιάρμπακιρ έπειτα από συγκρούσεις στην περιοχή.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Τζίζρε τέθηκε σε ισχύ στις 19:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) για απεριόριστο χρονικό διάστημα λόγω επιχειρήσεων για τη σύλληψη μαχητών του PKK, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Σιρνάκ.

Τουρκικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από ελικόπτερα και μονάδες καταδρομών βομβάρδισαν ορεινή περιοχή όπου είχαν καταφύγει μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έπειτα από την επίθεση στο σημείο ελέγχου στην επαρχία Σιρνάκ, όπως γράφει το in.gr..

Έξι μαχητές του PKK σκοτώθηκαν στην επιχείρηση, σύμφωνα με πηγές των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ ένας αστυνομικός φέρεται να έχασε τη ζωή του σε ένα άλλο επεισόδιο.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ ανέφερε την ίδια στιγμή πως επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στον κεντρικό ιστορικό τομέα Σουρ. Πηγές ασφαλείας δήλωσαν πως επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην περιοχή.

Σε άλλες κεντρικές περιοχές της πόλης, η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και πίδακες νερού εναντίον μικρών ομάδων νεαρών που έριχναν πέτρες και προσπάθησαν να στήσουν οδοφράγματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News