Κόσμος

30 χρόνια φυλακή στον πατέρα που έβαλε το παιδί του σε πλυντήριο

Σε 30 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε την Παρασκευή από δικαστήριο της Γαλλίας ένας άνδρας, ο οποίος το 2011 έκλεισε το γιο του, ηλικίας τρεισήμισι ετών, σε ένα πλυντήριο ρούχων, θέτοντας σε λειτουργία το πρόγραμμα του στεγνώματος, προτού τον εγκαταλείψει και πάει να "σερφάρει" στο διαδίκτυο!

Ο Κριστόφ Σαμπενουά κατηγορήθηκε για τον «διακεκριμένο φόνο» του γιου του Μπαστιέν στις 25 Νοεμβρίου 2011 με έναν «ιδιαίτερα απεχθή τρόπο»: κλείνοντας το παιδί στο πλυντήριο των ρούχων το οποίο είχε θέσει στο πρόγραμμα του στεγνώματος. Και αυτό επειδή το παιδί δεν ήταν φρόνιμο εκείνη την ημέρα. Ο πατέρας δεν ανεχόταν το γεγονός ότι ο 3χρονος γιος του ήταν ζωηρός και, σύμφωνα με τις ομολογίες που κατατέθηκαν, συχνά τον έκλεινε στην ντουλάπα, απειλώντας ότι θα τον «κρεμάσει από το παράθυρο, να αιωρείται από το δεύτερο όροφο».

Η πρώην σύζυγός του Σαρλέν Κοτ κρίθηκε ένοχη για «συνέργεια και βιαιοπραγίες» και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Ο 37χρονος άνδρας, που πάσχει από έναν καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο, επικαλέστηκε πολλά σενάρια κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του, αλλά συνεχώς έπεφτε σε αντιφάσεις, αναιρώντας όσα προηγουμένως είχε υποστηρίξει. Στην αρχή είχε πει ότι ο γιος του έπεσε από τις σκάλες, κατόπιν κατηγόρησε τη σύντροφό του ότι έβαλε το παιδί στο πλυντήριο των ρούχων, προτού παραδεχτεί ότι είναι «πιθανόν» εκείνος να το έκανε υποστηρίζοντας ότι ευθυνόταν η «υπερβολική δόση» φαρμάκων που είχε καταναλώσει.

Η μεγαλύτερη ωστόσο αδελφή του παιδιού, ηλικίας 5 ετών το 2011, διέψευσε τους ισχυρισμούς του λέγοντας στο γιατρό που έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες, ότι «ο μπαμπάς έβαλε τον Μπαστιέν στο πλυντήριο διότι έκανε βλακείες στο σχολείο». Το μικρό κορίτσι δεν άλλαξε την κατάθεσή της καθ' όλη τη διάρκεια των ερευνών.

Σχόλια