default-image

ΗΠΑ: Θα δεχτούν τουλάχιστον 10.000 σύρους πρόσφυγες

Κόσμος
ΗΠΑ: Θα δεχτούν τουλάχιστον 10.000 σύρους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 10.000 επιπλέον σύρους πρόσφυγες θα υποδεχτούν το ερχόμενο οικονομικό έτος, που αρχίζει το Νοέμβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Ο συριακός εμφύλιος πόλεμος, άρχισε το 2011 και από τότε οι ΗΠΑ έχουν δεχτεί λιγότερους από 2.000 πρόσφυγες, τους περισσότερους κατά το τρέχον οικονομικό έτος.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της κλιμακούμενης προσφυγικής κρίσης, η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που δέχεται.

Μιλάμε για την πρώτη ξεκάθαρη τοποθέτηση της Ουάσιγκτον αναφορικά με τη μετεγκατάσταση σύρων προσφύγων, και έρχεται λιγότερες από 48 ώρες αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τα σχέδιά της για την μετεγκατάσταση συνολικά 160.000 προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ΗΠΑ υποδέχονται κάθε χρόνο περίπου 70.000 πρόσφυγες από όλο τον κόσμο και έχπουν προγραμματίσει να αυξήσουν τον αριθμό από τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, η διαδικασία υποδοχής των προσφύγων στις ΗΠΑ θα είναι χρονοβόρα και θα διαρκέσει 18 έως 24 μήνες, ξεκαθάρισε ο κ. Έρνεστ, λόγω ανησυχιών πως το κανάλι φιλοξενίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επίδοξους ισλαμιστές τρομοκράτες για επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος.

Αιτήσεις εκτοπισμένων Σύρων που θέλουν να βρουν καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω του ΟΗΕ, ο οποίος έχει προσωπικό σε πολλούς προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ ο κ. Έρνεστ αποθάρρυνε του επίδοξους αιτούντες από τη χρήση παράνομων οδών.

Και υπογράμμισε, «Οι πρόσφυγες περνούν μέσα από την δυνατή διαδικασία ασφαλείας από όσους θέλουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News