Κόσμος

Γερμανία: Κανονικά οι πτήσεις της Lufthansa

Κανονικά θα πραγματοποιούνται από σήμερα οι πτήσεις της Lufthansa μετά από την διήμερη απεργία των πιλότων της αεροπορικής εταιρείας.

«Αναμένουμε την κανονική ροή των πτήσεων χωρίς ακυρώσεις» δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε χθες Τετάρτη ότι οι πιλότοι της Lufthansa έπρεπε να παύσουν την απεργία, επειδή ο αρχικός λόγος γι' αυτήν, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, είχε παραμεριστεί και οι πιλότοι, ουσιαστικά, απεργούσαν για διαφορετικό λόγο.

Ωστόσο, η απόφαση εκδόθηκε αρκετά αργά ώστε οι πτήσεις της Τετάρτης να επανέλθουν στο κανονικό τους πρόγραμμα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων ξεκίνησαν πριν από περίπου 18 μήνες. Αρχικά, ο στόχος ήταν να αποφευχθούν οι αλλαγές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά τους τελευταίους μήνες οι πιλότοι αντιδρούσαν και στην επέκταση των πτήσεων χαμηλού κόστους στη Lufthansa.

Η χθεσινή απεργία των πιλότων είχε ως επακόλουθο να ακυρωθούν περίπου 1.000 από τις 1.520 προγραμματισμένες πτήσεις της Lufthansa, επηρεάζοντας 140.000 επιβάτες.

Δεν παρατηρήθηκαν όμως σοβαρά προβλήματα και σκηνές χάους, καθώς όπως συνηθίζεται σε τέτοιες κινητοποιήσεις, η εταιρεία είχε προσπαθήσει να ενημερώσει όσο περισσότερους επιβάτες ήταν δυνατόν.

Οι πιλότοι κήρυξαν την απεργία την Τρίτη στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 84 από τις 170 πτήσεις, και χθες στις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σχόλια