default-image

Ρωσία: Ελλάδα-Ιράν επιτρέπουν τις υπερπτήσεις προς Συρία

Ελλάδα
Ρωσία: Ελλάδα-Ιράν επιτρέπουν τις υπερπτήσεις προς Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως τόνισε στο πρακτορείο TASS αξιωματούχος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η Ελλάδα έχει δώσει στη Ρωσία το δικαίωμα να κάνει χρήση του εναερίου χώρου της για υπερπτήσεις ρωσικών αεροσκαφών τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία από την 31η Αυγούστο.

Το αίτημα, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, αφορά την περίοδο από την 1η έως την 24η Σεπτεμβρίου.

Το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλείται αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, ο οποίος τονίζει ότι το Ιράν έχει επίσης επιτρέψει τις ρωσικές υπερπτήσεις προς τη Συρία.

Αυστρία: Υπέρ της ένταξης Άσαντ, Ιράν και Ρωσίας στη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε σε αίτημα των ΗΠΑ για απαγόρευση των ρωσικών υπερπτήσεων προς τη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία δεν θα κάνει χρήση του ελληνικού εναερίου χώρου και επομένως δεν τίθεται πλέον ζήτημα αδειοδότησης ή μη.

Η Ρωσία ενισχύει στρατιωτικά το καθεστώς του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ και, την Τρίτη, η Βουλγαρία απαγόρευσε τις ρωσικές υπερπτήσεις, εκφράζοντας ανησυχία για το φορτίο των αεροσκαφών.

Την Τετάρτη, η βουλγαρική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι είναι έτοιμη να τις επιτρέψει εκ νέου, εάν το φορτίο ελέγχεται σε βουλγαρικά αεροδρόμια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News