default-image

Βερολίνο: Εφημερίδες με ένθετο στα αραβικά για πρόσφυγες

Κόσμος
Βερολίνο: Εφημερίδες με ένθετο στα αραβικά για πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο γερμανικές εφημερίδες, η BZ και Bild Berlin-Brandenburg, που ανήκουν στον δημοσιογραφικό όμιλο του Άξελ Σπρίνγκερ, κυκλοφόρησαν σήμερα με ένα ένθετο στα αραβικά με στοχεύοντας να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στο Βερολίνο.

Το ένθετο αυτό των τεσσάρων σελίδων κυκλοφορεί με τη βερολινέζικη εφημερίδα BZ και την τοπική έκδοση της εφημερίδας Bild.

Σε αυτό το ένθετο περιλαμβάνεται ένας χάρτης του Βερολίνου με μεταφρασμένα στα αραβικά τα ονόματα των κυριότερων συνοικιών, ένα γλωσσάρι κάποιων γερμανικών λέξεων και εκφράσεων με τη μετάφρασή τους στα αραβικά, ενώ αναφέρονται και οι διευθύνσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων και κέντρων υποδοχής μεταναστών.

«Προσφέρετε αυτό το ένθετο (…) σε έναν μετανάστη, αφού το διαβάσετε», γράφει στην πρώτη της σελίδα η BZ.

«Ένα ένθετο που βοηθά τους μετανάστες που φτάνουν στο Βερολίνο. Φυσικά στα αραβικά», γράφει στον λογαριασμό της στο Twitter η Μίριαμ Κρέκελ διευθύντρια σύνταξης των δύο εφημερίδων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Tagessp, στο Βερολίνο αναμένεται να φτάσουν 70.000 μετανάστες το 2015. Σύμφωνα με τον δήμαρχό της Μίχαελ Μίλερ iegel περίπου χίλιοι, μεταξύ των οποίων και μεγάλος αριθμός Σύρων, φτάνει καθημερινά στην πόλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News