Κόσμος

Προς έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό ζήτημα την ερχόμενη Δευτέρα. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη Σύνοδος έχει ήδη συμφωνηθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωσή της.

Η σύγκληση της Συνόδου Κορυφής θα λάβει χώρα μετά από αίτημα που είχε διαβιβάσει σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αλλά και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη.

Νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος - αφού προσκάλεσε τον κ. Τουσκ στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν το μεταναστευτικό - του τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενεργοποίηση της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση του προβλήματος και του ζήτησε να στηρίξει την πρωτοβουλία του για τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής στο πλαίσιο της Ε.Ε. αφιερωμένης στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Σχόλια