Κόσμος

Πρόθυμοι οι Αμερικανοί να φιλοξενήσουν Σύρους πρόσφυγες

Οι αμερικανοί είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν Σύρους μετανάστες στα σπίτια τους. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύουν σε ηλεκτρονική τους αναφορά όπου περισσότερα από 1.300 άτομα είχαν υπογράψει στον ιστότοπο MoveOn.org.

Παράλληλα οι υπογράφοντες  καλούν τη κυβέρνηση των ΗΠΑ να άρει τους περιορισμούς στον αριθμό των Σύρων προσφύγων την ώρα που η Ευρώπη προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αριθμούς-ρεκόρ αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με την αναφορά της οργάνωσης MoveOn, οι υπογράφοντες είναι οικογένειες, νεαρά ζευγάρια, φοιτητές και φοιτήτριες, μεγαλύτερα ζευγάρια που τα παιδιά τους είχαν μεγαλώσει και φύγει από το σπίτι καθώς και άλλοι με χώρο στις κατοικίες τους στον οποίο προτίθενται να φιλοξενήσουν τα άτομα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Συρία λόγω της βίας του πολέμου.

Βέβαια πολλοί εξ όσων δήλωναν πως ήταν πρόθυμοι να συνδράμουν στην επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης με όποιο τρόπο μπορούν, δεν παρέλειπαν να εκφράσουν και την ανησυχία τους πως μαζί με αυτούς που φεύγουν από τον πόλεμο μπορούν να έρθουν στις ΗΠΑ και εξτρεμιστές.

Σχόλια