default-image

Η Λεπέν περνάει τον Ολάντ στις δημοσκοπήσεις

Κόσμος
Η Λεπέν περνάει τον Ολάντ στις δημοσκοπήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολη δουλειά φαίνεται να περιμένει τον Φρανσουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία, δεδομένου ότι δημοσκόπηση για τη Le Figaro, δείχνει πως θα δυσκολευτεί να φθάσει στον δεύτερο γύρο.

Η έρευνα έδειξε ότι μόνο το 19% των ψηφοφόρων πρόκειται να ψηφίσει τον σημερινό πρόεδρο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η εταιρεία IFOP, η πιθανή πολιτική αντίπαλος του Ολάντ, η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, έχει τη στήριξη του 27% των ψηφοφόρων.

Με τη σειρά τους ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ συγκεντρώνουν από 25% ο καθένας στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δόθηκαν στη δημοσιότητα την παραμονή της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει ο Ολάντ, στην οποία αναμένεται να αναφερθεί στις επικείμενες εκλογές, στην προσφυγική κρίση στην ΕΕ καθώς και στην πιθανότητα συμμετοχής της χώρας του στις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία.

Οικονομικές σκοπιμότητες "βλέπει" η Le Pen πίσω από τη μεταναστευτική πολιτική του Βερολίνου

Η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για τους θανάτους μεταναστών, εκτίμησε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της.

Η Λεπέν θεώρει ότι το πραγματικό κίνητρο της Γερμανίας για την υποδοχή μεταναστών είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη χώρα, ενώ παράλληλα τονίζει ότι η Γαλλία δέχεται τις τελευταίες δεκαετίες 200.000 μετανάστες ετησίως και δεν αντέχει άλλους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου είπε ότι δεν εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι η Γερμανία φέτος θα υποδεχθεί 800.000 μετανάστες και τόνισε ότι δεν την αφορά τι κάνει το Βερολίνο με την προϋπόθεση ότι δεν καθορίζει τι θα κάνουν οι άλλες χώρες.

Η κίνηση του Βερολίνου έχει «οικονομικά» και «δημογραφικά» κίνητρα, δήλωσε η Λεπέν. «Με αυτό τον τρόπο φτάνει στη χώρα μια ορδή εργατικού δυναμικού. Νομίζω ότι τα εργατικά σας συνδικάτα δεν θα είναι και τόσο ευχαριστημένα»,οπογράμμισε η Γαλλίδα πολιτικός.

Εξάλλου η Λεπέν εξήγησε ότι βάσει των υπολογισμών της η Γαλλία «τα τελευταία 40 χρόνια έχει δεχθεί σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα».

Ερωτηθείσα για την πιθανότητα επιβολής ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων και μεταναστών μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Λεπέν απάντησε: «Αν η Γερμανία πιστεύει ότι μπορεί να δεχθεί τους μετανάστες, ευχαρίστως. Εμείς δεν αντέχουμε άλλους. Και δεν θα ήθελα η κυρία Μέρκελ να αποφασίζει με αυτό τον τρόπο τι θα γίνει στη Γαλλία».

Παράλληλα η πρόεδρος του FN τόνισε ότι δεν την ενδιαφέρει τι κάνει για το θέμα η Ευρώπη, καθώς «έχει αποτύχει», ενώ εξήγησε ότι η χώρα της θα πρέπει «να αναστείλει τη συνθήκη Σένγκεν και να αναλάβει και πάλι μόνη της τον έλεγχο των συνόρων της. Και όποιος δεν έχει δικαίωμα να λάβει άσυλο, να στέλνεται σπίτι του, σε αυτή την κατηγορία ανήκει η πλειονότητα των μεταναστών».

Η φωτογραφία του νεκρού τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι στις τουρκικές ακτές δεν την άγγιξε. «Σκέφτομαι ότι όσο περισσότερο καλοσωρίζουμε τους παράνομους μετανάστες, τόσο περισσότερα μικρά παιδιά θα εντοπίζονται πνιγμένα στις ακτές. Για όσο διάστημα στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε, δεκάδες χιλιάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες να κάνουν αυτό το θανατηφόρο ταξίδι», εξήγησε η Λεπέν.

Όποιος βοηθά τους μετανάστες, ευθύνεται για τους θανάτους τους, πιστεύει η πρόεδρος του FN, καθώς υποκινεί «τους ανθρώπους να φύγουν. Και κατέληγε λέγοντας: «Η πολιτική σας τους προσφέρει κίνητρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News