Κόσμος

Σύλληψη δημάρχου Βουκουρεστίου για δωροληψία 25.000 ευρώ

Για 30 μέρες παραμένει προληπτικά υπό κράτηση ο δήμαρχος της Ρουμανικής πρωτεύουσας Βουκουρεστίου, Σορίν Οπρέσκου, ο οποίος συνελήφθη χθες για δωροληψία 25.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος του Βουκουρεστίου φέρεται να έλαβε το περασμένο Σάββατο το ποσό των 25.000 ευρώ από τέσσερα άτομα, τα οποία έπειτα τον κατήγγειλαν στους εισαγγελείς της Διεθνούς Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA).

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA), ο Οπρέσκου είναι μέλος μιας πολύ καλά οργανωμένης ομάδας εντός της δημόσιας διοίκησης, που ζητούσε από εταιρείες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά για να εξασφαλίζουν δημόσιες συμβάσεις με διάφορες υπηρεσίες που υπάγονται στο δήμο Βουκουρεστίου.

Στην ομάδα που δρούσε από το 2013, σύμφωνα με την DNA, συμμετείχαν πρώην οδηγός και δύο επικεφαλής πολιτιστικού κέντρου, αρμόδιοι για ιστορικά παλάτια κοντά στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας

Ν σημειωθεί ότι ο Σορίν Οπρέσκου, ηλικίας 63 ετών, εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Βουκουρεστίου το 2008, ως ανεξάρτητος, αλλά με ισχυρή υποστήριξη από το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), του οποίου μέλος που ήταν προηγουμένως.

Το 2012 επανεξελέγη και θεωρείται ένας από σημαντικότερους πολιτικούς της Ρουμανίας.

Το 2009, ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές ως ανεξάρτητος, αλλά έλαβε ποσοστό μόνο 3,2% των ψήφων στον πρώτο γύρο.

Σχόλια