default-image

Έως και 10.000 πρόσφυγες θα φτάσουν το Σάββατο στη Γερμανία

Κόσμος
Έως και 10.000 πρόσφυγες θα φτάσουν το Σάββατο στη Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως και 10.000 πρόσφυγες αναμένεται να περάσουν στη διάρκεια της ημέρας σε γερμανικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Αυστρία και η Γερμανία με την Ουγγαρία.

«Δεν έχουμε ακόμη αξιόπιστα στοιχεία, αλλά περιμένουμε από 5.000 ως 10.000 πρόσφυγες σήμερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στέφαν Ζόνταγκ στο Reuters. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι συνεχίζουν το συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κύμα αυτό των προσφύγων.

Ένα τρένο από την Αυστρία που μεταφέρει μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες αναμένεται να φτάσει στο Μόναχο γύρω στο μεσημέρι.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι υπολογίζει πως περίπου 10.000 πρόσφυγες θα φτάσουν σήμερα στην αυστριακή μεθόριο με λεωφορεία από την Ουγγαρία.

Μέχρι στιγμής περίπου 4.000 πρόσφυγες έχουν διασχίσει τα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Αυστρίας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά τη μεταφορά τους στη μεθόριο με λεωφορεία που μίσθωσαν οι ουγγρικές Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News