Κόσμος

Μαλαισία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από το ναυάγιο σκάφους

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν-σύμφωνα με αξιωματούχο-στα Στενά της Μάλακα, όταν ένα σκάφος που μετέφερε περίπου 70 μετανάστες, ανατράπηκε νωρίτερα σήμερα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Μαλαισίας.

Το πλοίο βυθίστηκε εν μέσω θαλασσοταραχής στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Μαλαισίας, κοντά στην πόλη Σάμπακ Μπέρναμ, στην πολιτεία Σελανγκόρ. Αλιείς διέσωσαν 15 ανθρώπους και περισυνέλεξαν 14 σορούς, εκ των οποίων οι 13 ήταν γυναίκες.

Το πλοίο μπορούσε βάσει του μεγέθους του να μεταφέρει περίπου 70 επιβάτες, αλλά αλιείς δήλωσαν ότι στο σκάφος μπορεί να επέβαιναν έως και 100 άνθρωποι.

Αξοωματο'΄θχος δήλωσε:«Δεν γνωρίζουμε αν οι επιζώντες προσπαθούσαν να έρθουν στην Μαλαισία ή να φύγουν παράνομα από την Μαλαισία».

Η Μαλαισία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας, προσελκύει οικονομικούς μετανάστες από γειτονικές χώρες, όπως η Ινδονησία, το Μπαγκλαντές και η Μιανμάρ.

Τουλάχιστον δύο εκατομμύρια παράτυποι μετανάστες, στην πλειονότητά τους από την Ινδονησία, εργάζονται στην Μαλαισία, σύμφωνα με υπολογισμούς.

Σχόλια