Κόσμος

Όρμπαν: "Οι πρόσφυγες υπονομεύουν τις χριστιανικές ρίζες"

Η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών στην Ευρώπη απειλεί να υπονομεύσει τις χριστιανικές ρίζες της ηπείρου, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν. Παράλληλα επέκρινε την «αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική» της Ε.Ε.

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ο Ορμπάν ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαφωνούν με τη διαχείριση της κρίσης από την πλειονότητα των κυβερνήσεων.

Και υπογράμμισε: «Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Μόνο αφού έχουμε προστατεύσει τα σύνορά μας μπορούν να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που μπορούμε να υποδεχθούμε ή για το αν θα πρέπει να υπάρξουν ποσοστώσεις».

Επιπλέον κατήγγειλε ότι οι μετανάστες «πλημμυρίζουν» τη χώρα του, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι χριστιανοί αλλά μουσουλμάνοι.

«Είναι ένα σημαντικό ζήτημα, διότι η Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχουν χριστιανικές ρίζες. Δεν είναι ήδη και από μόνο του ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός χριστιανικός πολιτισμός είναι μετά βίας σε θέση να τηρήσει τις χριστιανικές αξίες της ίδιας της Ευρώπης;» διερωτήθηκε.

Την ίδια στιγμή, ο Ορμπάν προειδοποίησε για μια «έκρηξη» σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης και υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής του να υψώσει έναν φράχτη στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία.

Να σημειωθει ότι η Ουγγαρία κατασκευάζει έναν φράχτη ύψους 3,5 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο των μεταναστών.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επέκρινε επίσης «την αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και τόνισε: «Κάθε Ευρωπαίος πολιτικός που δημιουργεί ελπίδες στους μετανάστες για μια καλύτερη ζωή και τους ενθαρρύνει να εγκαταλείψουν τα πάντα και με κίνδυνο της ζωής τους να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη είναι ανεύθυνος» τόνισε.

Κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γι' αυτό είναι σημαντικός ο φράχτης που κατασκευάζουμε στην Ουγγαρία. Δεν το κάνουμε για πλάκα, αλλά επειδή είναι απαραίτητος».

Σχόλια