Κόσμος

11 πρόσφυγες πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στην Κω

Σοκάρουν οι εικόνες των νεκρών παιδιών που ξέβρασε η θάλασσα στις τουρκικές ακτές της Αλικαρνασσού, μετά τα δύο ναυάγια με Σύρους πρόσφυγες που σημειώθηκαν στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κω.

Οι σκληρές εικόνες από το νέο προσφυγικό αυτό δράμα μεταδόθηκαν από τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που αναφέρουν ότι 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων γυναικόπαιδα, και αγνοείται η τύχη άλλων πέντε.

Στο πρώτο ναυάγιο ξεψύχησαν επτά άτομα, όταν βυθίστηκε το φουσκωτό σκάφος στο ποίο επέβαιναν 16 Σύροι πρόσφυγες που είχαν αναχωρήσει από παραλία της Αλικαρνασσού και στη συνέχεια διεσώθησαν τέσσερα άτομα, ενώ παραμένουν αγνοούμενοι άλλοι πέντε.

Λίγο αργότερα έφτασε στο φως της δημοσιότητας και το ναυάγιο του δεύτερου φουσκωτού σκάφους που αναχώρησε επίσης από παραλία της Αλικαρνασσού με προορισμό την Κω. Η λέμβος μετέφερε έξι Σύρους πρόσφυγες, εκ των οποίων πνίγηκαν τέσσερα άτομα, τρία παιδιά και μία γυναίκα. Στην ακτή κατόρθωσαν να επιστρέψουν σώοι, έχοντας όμως χάσει τις αισθήσεις τους, δύο πρόσφυγες.

Σχόλια