Κόσμος

Μ. Ρέντσι:"Δεν θα μας πει η Ε.Ε ποιους φόρους να μειώσουμε"

O πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι παραχώρησε  ραδιοφωνική συνέντευξη σήμερα και με αφορμή τη στάση κοινοτικών ιθυνόντων οι οποίοι, τις περασμένες ημέρες, άφησαν να διαρρεύσει ότι η προτεραιότητα για την Ιταλία είναι η μείωση των φόρων στον τομέα της εργασίας και όχι σε εκείνο των ακινήτων .

Ειδικότερα οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού:

«Θα μειώσουμε μόνοι μας τους φόρους, δεν αφήνουμε να μας πει η Ευρωπαϊκή Ένωση τι πρέπει να κόψουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι στη συνέντευξή του στο ιταλικό ραδιόφωνο Rtl 102,5.

«Όταν πρέπει να μιλήσουμε για τη μετανάστευση, στις Βρυξέλλες είναι όλοι διακοπές. Όταν γίνεται συζήτηση για φόρους, ξυπνούν όλοι μαζί. Τους φόρους θα τους μειώσουμε μόνοι μας. Δεν θα αφήσουμε να μας πει η Ευρωπαϊκή Ένωση τι να κόψουμε» τόνισε.

«Απ' ό,τι φαίνεται, και φέτος, στις Βρυξέλλες, έκανε μεγάλη ζέστη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ρέντσι.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι υπήρξαν δύο συζητήσεις σε έντονο τόνο στην ευρωπαϊκή σύνοδο, ενώ σε όσους δήλωναν ότι «η Ιταλία ήθελε να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο άλλων χωρών», ο ίδιος απάντησε: «Αν δεν υπήρχε η Ιταλία, το ευρωπαϊκό ιδεώδες θα είχε πεθάνει. Άρα, πριν μιλήσουν για τη χώρα μας, πρέπει να πλύνουν το στόμα τους».

Τέλος, ο Ματέο Ρέντσι τάχθηκε υπέρ μίας ενιαίας πολιτικής, η οποία να «σώζει τις ζωές των μεταναστών, να επαναπατρίζει όποιον δεν δικαιούται άσυλο και να προβλέπει και την πρέπουσα υποδοχή».

Σχόλια