Κόσμος

Ιράκ: Τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανούς 4 σιίτες μαχητές

Το Ισλαμικό Κράτος πυρπόλησε τέσσερις σιίτες μαχητές στο Ιράκ, και ανάρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο. Οι τέσσερις άνδρες, οι οποίοι ήταν μέλη των δυνάμεων της Λαϊκής Κινητοποίησης που πολεμά τους τζιχαντιστές στο Ιράκ, κρεμάστηκαν ζωντανοί με δεμένα χέρια και πόδια από ένα δοκάρι προτού καούν.

Το Ισλαμικό Κράτος εξηγεί πως τους εκτέλεσε για να εκδικηθεί το θάνατο τεσσάρων ανδρών του που σκοτώθηκαν από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Άνδρες του Ι.Κ. συνέλαβαν 200 κατοίκους μεθοριακής πόλης του Ιράκ ως ομήρους

Εξάλλου, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 200 κατοίκους πόλης του Ιράκ κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, σύμφωνα με τον τοπικό δήμαρχο.

Πρόκειται για την πόλη Ρούτμπα, στην επαρχία Ανμπάρ, την οποία ελέγχουν εδώ και μήνες οι ακραίοι ισλαμιστές αντάρτες.

Το Σάββατο, 70 κάτοικοι είχαν συλληφθεί από τους τζιχαντιστές και άλλοι 100 είχαν δεθεί σε στύλους φωτισμού σε ολόκληρη την πόλη, ως τιμωρία επειδή διαδήλωσαν κατά του Ι.Κ.

Ο δήμαρχος Ιμάντ Αλ Ρισάουϊ εξέφρασε φόβους ότι οι 200 κάτοικοι οι οποίοι κρατούνται σε άγνωστη τοποθεσία μπορεί να εκτελεστούν.

Αφότου πήρε τον έλεγχο τεράστιων περιοχών στο Ιράκ και στη Συρία, η τζιχαντιστική οργάνωση έχει προχωρήσει σε αναρίθμητες εκτελέσεις και αποτελεί σχεδόν πάγια τακτική της οργάνωσης να αναρτά τα βίντεο κατόπιν στο διαδίκτυο. Οι σκηνές των βίντεο είναι πάρα πολύ σκληρές.

Σχόλια