default-image

Απειλές νεοναζί σε δήμαρχο για το άνοιγμα κέντρου προσφύγων

Κόσμος
Απειλές νεοναζί σε δήμαρχο για το άνοιγμα κέντρου προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απειλές από νεοναζί δέχεται ο δήμαρχος του Χαϊντενάου, στην ανατολική Γερμανία, μετά το άνοιγμα ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε χθες σε γερμανική εφημερίδα.

Ο Γιούργκεν Όπιτς, ο δήμαρχος της μικρής αυτής πόλης στην οποία έγιναν βίαιες διαδηλώσεις κατά των μεταναστών την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στην εφημερίδα Sonntag Express ότι η σύζυγός του βρήκε ένα σημείωμα στο γραμματοκιβώτιό τους την Πέμπτη «με συγκεκριμένες απειλές για άσκηση βίας».

Ο δήμαρχος Όπιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα είπε «Έχω τη δυνατότητα να προστατεύσω τον εαυτό μου. Δεν θα την χρησιμοποιήσω» και πρόσθεσε ότι δεν φοβάται.

Έπειτα σημείωσε, «Θα συνεχίσω να μιλάω κατά του ρατσισμού και να πιέζω ώστε το Χαϊντενάου να δείχνει αλληλεγγύη σε αυτούς που ζητούν άσυλο».

Ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών συγκρούστηκε το Σαββατοκύριακο με την αστυνομία που φρουρεί το κέντρο προσφύγων του Χαϊντενάου.

Ν αναφερθεί ότι η Γερμανία αναμένεται να δεχθεί περίπου 800.000 πρόσφυγες ως το τέλος του έτους στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΕΕ για την παροχή καταφυγίου στους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στις χώρες μέλη της από τις αρχές του 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News