default-image

Μέρκελ: "Πρώτα προεργασία και μετά Σύνοδος για το μεταναστευτικό"

Κόσμος
Μέρκελ: "Πρώτα προεργασία και μετά Σύνοδος για το μεταναστευτικό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμοι για τη σύγκληση μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής, αν χρειαστεί, προκειμένου να συζητήσουν την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Αυτό δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας όμως πως θα πρέπει πρώτα να γίνει η απαραίτητη προεργασία, με τους υπουργούς Εσωτερικών της Ε.Ε. να εργάζονται ήδη εντατικά προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

«Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων είναι έτοιμοι να συναντηθούν αν γίνει η προκαταρκτική εργασία και αν είναι απαραίτητο να διεξαγάγουν μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής», είπε η κ. Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Καταβάλλονται ήδη πολύ εντατικές προσπάθειες σε επίπεδο Ε.Ε. για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτό το θέμα», επισήμανε, σημειώνοντας πως μια Σύνοδος Κορυφής θα έχει νόημα αν οι ηγέτες της Ε.Ε. πρέπει να λάβουν αποφάσεις αφού οι υπουργοί Εσωτερικών ολοκληρώσουν την [προκαταρκτική] εργασία.

«Υπάρχει ευτυχώς ήδη ένα υψηλό επίπεδο συμφωνίας ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία που μου δίνει πολλή ελπίδα πως θα μπορέσουμε να προτείνουμε λύσεις», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Τα σχόλια της Άνγκελα Μέρκελ έρχονται στον απόηχο δυο πολύνεκρων τραγωδιών με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες. Στην Αυστρία ανακαλύφθηκαν τα πτώματα περισσότερων από 70 ανθρώπων μέσα σε ένα φορτηγό, ενώ ανοιχτά της Λιβύης περισσότεροι από 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέο ναυάγιο πλοιαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News