default-image

3 συλληψεις για τους νεκρούς μετανάστες σε φορτηγό

Κόσμος
3 συλληψεις για τους νεκρούς μετανάστες σε φορτηγό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα νε την αυστριακή εφημερίδα Krone, η ουγγρική αστυνομία προχώρησε σήμερα σε τρεις συλλήψεις, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 71 νεκρών μεταναστών μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην ανατολική Αυστρία.

Οι τρεις ύποπτοι για παράνομη διακίνηση ανθρώπων συνελήφθησαν σήμερα στην Ουγγαρία. Στην ηλεκτρονική της έκδοση, η Krone αναφέρει ότι ερευνητές εντόπισαν ότι το δίκτυο της παράνομης διακίνησης ανθρώπων φθάνει μέχρι τη Ρουμανία.

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ουγγρική ή την αυστριακή αστυνομία.

Παράλληλα, το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 71 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, μέσα στο φορτηγό.

Σύμφωνα με την Krone, δεν βρέθηκαν νεκρά παιδιά ανάμεσα στα θύματα που πιστεύεται ότι ήταν μετανάστες οι οποίοι πέθαναν από ασφυξία μέσα στο φορτηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό είχε αναχωρήσει την Τετάρτη από τη Βουδαπέστη  και εισήλθε στην Αυστρία το πρωί της Πέμπτης, όπου εθεάθη από αυτόπτες μάρτυρες. Ο οδηγός του, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι Ρουμάνος, έχει εξαφανιστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News