Κόσμος

Ιταλία: Άλλοι 55 μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί στη Σικελία

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας, χθες Τετάρτη, στη Μεσόγειο, ανακαλύφθηκαν 55 πτώματα μεταναστών σε τρία πλεούμενα, εκ των οποίων τα 51 στο αμπάρι του ενός, ενώ περίπου 3.000 άνθρωποι διασώθηκαν.

Το κέντρο επιχειρήσεων του ιταλικού Λιμενικού Σώματος στη Ρώμη έλαβε πολυάριθμες εκκλήσεις για βοήθεια, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Διεξήχθησαν δέκα επιχειρήσεις διάσωσης για τη διάσωση ναυαγών σε πλεούμενα και σε φουσκωτά που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στα ανοικτά της Σικελίας αλλά και σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Λιβύης.

Το σουηδικό πλοίο Poseidon, το οποίο συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Τρίτων, επενέβη σε δύο περιπτώσεις και διέσωσε αντιστοίχως 130 και 439 ανθρώπους που επέβαιναν σε δύο υπερφορτωμένα πλεούμενα. Στο αμπάρι του δεύτερου πλεούμενου το σουηδικό πλήρωμα ανακάλυψε τις σορούς 51 ανθρώπων, οι εθνικότητες των οποίων δεν έγιναν γνωστές.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ιταλικών ΜΜΕ, τα θύματα υπέστησαν ασφυξία από τα καυσαέρια της μηχανής του μικρού πλεούμενου.

Το Fiorillo, ένα σκάφος του ιταλικού ΛΣ, διέσωσε 113 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα μικρό πλεούμενο, αλλά ο ένας υπέκυψε.

Δύο ταχύπλοα του ιταλικού ΛΣ που απέπλευσαν από το νησί Λαμπεντούζα κατάφεαν να διασώσουν άλλους 120 ανθρώπους που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό, στο οποίο ανακάλυψαν τις σορούς τριών γυναικών.

Σχόλια