default-image

Γερμανία: "Πτώση" της Μέρκελ 2% σύμφωνα με δημοσκόπηση

Κόσμος
Γερμανία: "Πτώση" της Μέρκελ 2% σύμφωνα με δημοσκόπηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες έπεσε η υποστήριξη προς τους Συντηρητικούς της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, λόγω των διαφωνιών στο εσωτερικό του κοινοβουλευτικού συνασπισμού σχετικά με το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ενώ και η δημοτικότητα της καγκελαρίου έχει υποστεί πλήγμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) συγκεντρώνει ποσοστό 41%, δύο μονάδες λιγότερες από ότι μία εβδομάδα πριν.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι μοιράζονται την εξουσία στο πλαίσιο «μεγάλου συνασπισμού» με την Μέρκελ, δεν επωφελούνται, παραμένοντας στο 23%. Το ριζοσπαστικό κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) και το ευρωσκεπτικιστικό, δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνουν 11% και 4% αντίστοιχα.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων οι οποίοι θα ψήφιζαν την Μέρκελ αν διεξάγονταν άμεσες εκλογές για την καγκελαρία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος, στο 53%, σημειώνοντας πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων.

Εν τούτοις, η. Μέρκελ παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς καγκελαρίους μεταπολεμικά και, αν και ο αντίπαλός της του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κερδίζει δύο μονάδες, παραμένει μακράν δεύτερος με ποσοστό 14%.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Forsa, Μάνφρεντ Γκέλνερ δήλωσε ότι «ο λόγος για την πτώση των ποσοστών της Μέρκελ είναι η κοινοβουλευτική ψηφοφορία την περασμένη Τετάρτη για το πακέτο βοήθειας ύψους 86 δις ευρώ προς την Ελλάδα, όταν ο αριθμός των διαφωνούντων στις τάξεις του κόμματός της, που ήταν μεγαλύτερος από ποτέ, υπογραμμίζει τις αντιδράσεις που αντιμετωπίζει σε σχέση με τη διαχείριση του θέματος της Ελλάδας».

Οι επόμενες ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2017.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News